De Locatie

De circulaire woningen worden gebouwd in het gebied Kloosterakker.

Gemeente Assen heeft voor deze locatie een beeldkwaliteitsplan geschreven waarin duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt is.

Circulair, betaalbaar én opschaalbaar

Plan C gaat in eerste instantie aan de slag met 20 woningen, voor kleine gezinnen en eenpersoons- en tweepersoonshuishoudens. Het ontwerp van de huurwoningen is circulair, betaalbaar én opschaalbaar. Het concept kan daardoor ook op andere locaties uitgevoerd worden, om zo blijvende impact te creëren.

Donorprojectlocatie Maranathakerk

Hergebruik van bestaande materialen en grondstoffen is onderdeel van onze visie op circulariteit. Deze secundaire grondstoffen oogsten wij uit de bestaande bebouwing en bepalen voor een groot deel het uitgangspunt voor het nieuwe ontwerp. Wij starten daarom binnen Plan C met de grondstoffeninventarisatie en circulaire sloop van de Maranathakerk in Assen. In tegenstelling tot de lineaire aanpak zien wij de sloop van de Maranathakerk als eerste uitgangspunt en wenden wij deze locatie aan als donorproject, waar we materialen en grondstoffen uit kunnen oogsten voor De Kloosterakker.

Donorprojectlocatie Maranathakerk