01 januari 2021

Wij zijn Plan C!

Wij zijn Plan C!

Met Plan C bouwen we aan een circulaire toekomst van de woningbouw

Ons doel: het gezamenlijk ontwikkelen van een circulaire sociale huurwoning. Die betaalbaar, herhaalbaar en schaalbaar is om blijvende impact te creëren. Een ambitieus doel, maar o-zo-nodig. Doorbouwen op de traditionele manier is namelijk geen optie: grondstoffen raken op en de aarde raakt uitgeput. En alleen samen kom je verder. 

Samenwerken is de grondlegger van Plan C. Plan C is namelijk een ketensamenwerking tussen diverse organisaties die het verschil willen maken: Dura Vermeer, Woningcorporatie Actium, architect Mireille Huiskamp-Langendijk, secundaire grondstoffenleverancier Cirkelen en strategisch ontwerpbureau INC. Partijen met de gedeelde intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een betere leefomgeving. Vanuit Plan C werken we gezamenlijk aan nieuwe oplossingen voor toekomstbestendig en circulair wonen. 

Om écht het verschil te maken, moeten we echter niet alleen circulair denken, maar vooral ook doen. Daarom wijken we af van de gebaande paden en leren we door te doen. Een open en vernieuwende samenwerking waarin we een stap extra zetten en verder kijken dan het voor de hand liggende alternatief. Wat het resultaat gaat zijn van onze zoektocht naar een circulaire sociale huurwoning, weten we nu nog niet. Maar we gaan er vandaag nog mee aan de slag.